14 may 2013

Publicitat: Activitat 2

EXERCICI 2

1.- Estem bombardejats de publicitat. Comproveu-ho, agafeu paper i llapis i aneu anotant els llocs on trobeu publicitat durant tot un dia.

A la televisió, al diari, a la ràdio, a la parada de l'autobús, a Internet, al tren, a les revistes, a les botigues, etc.

2.-Hi ha productes que són perillosos per a la salut com el tabac o l'alcohol. Sabríeu dir si els anuncis d'aquests productes ho fan amb arguments racionals o amb emocions?

Jugen amb la sensació que el tabac o l'alcohol et proporciona. Són adictius i els anunciants ho saben, per aixó jugen amb la sensació de plaer que proporcionen.

3.- Busqueu un anunci que creieu que no diu tota la veritat o que directament enganya els espectadors i comenteu perquè creieu que menteix.

Les cremes antiarruges són un clar exemple de publicitat enganyosa. Sempre utilitzen famosos i gent ''perfecta'' en els seus anuncis i tot i així la imatge està molt retocada. Un exemple és l'anunci de Nivea on surt Sergio Ramos, jugador del Reial Madrid, utilitzant la crema que anuncien.



4.- Hi ha publicistes que diuen que la publicitat no ens afecta gaire. Què en penseu? Feu una redacció explicant com creus que afecta la publicitat i posa'n algun exemple: alguna cosa que hagueu comprat pels anunci, o que els vostres pares s'hagin deixat enredar per la publicitat.

En la meva opinió crec que si que ens afecta. La publicitat existeix per un motiu i aquest motiu és atreu-re la nostra atenció cap al producte que ens vol vendre. Aquesta utilitza tàctiques com utilitzar a gent famosa en els seus anuncis o posant una cançó que estigui de moda.

5.- Fer l'storyboard d'un anunci que relacioni un producte amb algun benefici emocional de la forma més aburda.

No hay comentarios :

Publicar un comentario