14 may 2013

Proves de les PAU

http://www.gencat.cat/economia/ur/doc_un/pau_diss11jl.pdf

OPCIO A

Exercici 1 

- Quins d''aquests principis incompleixen els objectes de la imatge A?


Incompleix el primer principi ja que aquest objecte no és equiparable per tots els usuaris ja que cada persona té un tamany de la mà diferent i per això no és apte per tots els consumidors.
També incompleix el segon principi ja que no ofereix diverses possibilitats d''ús. Només es pot utilitzar amb l'ús pel qual s'ha fet l'objecte.
L'objecte té un altre inconvenient ja que si no es té un bon equilibri les coses poden caure.

- Com es podrien rectificar aquests possibles errors en els dos objectes?

La forma dels dits que té el got fa que el got només es pugui agafar amb la mà dreta. Aixó es podria rectificar fent que la forma envolti tot el got facilitan el poder agafar-lo amb ambdúes mans.
A la safata, la forma dels dits hauria de ser més gran i profunda per millorar l'equilibri.

Exercici 2

Observeu aquest objecte (imatge B) i comenteu--ne els avantatges i els inconvenients. Proposeu alguna millora que en faciliti l'ús quotidià.

És un objecte molt útil ja que al ser de silicona es molt fàcil de netejar i de col·locar a la taula. L'única inconvenient que li trobo es que la forma dels plats, al ser també de silicona, es mouen si els movem massa i si contenen un plat líquid embrutaríem tota la taula.

OPCIÓ B

Exercici 2

En la imatge D es mostra un embalatge d'un producte ecològic. Comenteu-ne els atributs gràfics i sígnics que operen en consonància amb la consciència ambiental.

Com a atribut sígnic trobem el verd de l'exterior de la caixa. El verd sempre s'ha relacionat amb la natura i la ecologia s''encarrega de mantenir aquesta natura en bon estat. El cartró també té el seu significat ja que clarament es veu que és cartró reciclat i a més a més porta inscrit un missatge donant les gràcies al client per la compra d'un producte ecològic.
Com a atribut gràfic el que trobem es una inserció del simbol del reciclatje a la marca del producte el que també té un atribut sígnic.

No hay comentarios :

Publicar un comentario